Κατάλαβε Άνθρωπε

Το κουδούνι χτύπησε τρεις φορές. Η γυναίκα μου ήρθε και μου είπε ότι στην πόρτα ήταν ένας πάστορας που ήθελε να μου μιλήσει.
«Τι θέλει;» ρώτησα ανήσυχα.
«Δεν ξέρω άλλα φαίνεται να θέλει να σου κάνει κήρυγμα» απάντησε η γυναίκα μου.
Κάθε Κυριακή σχεδόν έρχονταν Προτεστάντες πάστορες ή συνηθισμένοι ιεροκήρυκες για να μας κάνουν κήρυγμα ή να προσπαθήσουν να μας προσηλυτίσουν στο δόγμα τους. Καθώς ήμουν άθεος τον καιρό αυτό με την πιο πλατιά έννοια της λέξης, απεχθανόμουν τις μακρόσυρτες βιβλικές αναφορές και μου έφερνε γενικά αλλεργία κάθε τι που μύριζε θρησκεία.
«Δεν θα μπορέσουμε τώρα να πάμε έξω με τα παιδιά» παρατήρησα.
«Δεν νομίζω πώς θα μπορέσουμε» είπε ή γυναίκα μου, «άλλα δεν πειράζει. Αν δεν πάμε σήμερα, θα πάμε μια άλλη μέρα».
«Δεν είναι σωστό τα παιδιά να χάσουν τον περίπατό τους. Να βγούνε μόνα τους μετά το φαγητό».
Σκέφτηκα να πω στον πάστορα ότι δεν μπορούσα να τον δω, άλλα μετά αποφάσισα ότι ήταν πιθανόν αρκετά άκακος. Στο κάτω-κάτω ερχόταν μόνο για να δει αν θα τα κατάφερνε να με βάλει στην βασιλεία των ουρανών. Κατέβηκα τα σκαλοπάτια χωρίς καμιά ευχαρίστηση διατηρώντας όμως ένα ύφος ευγένειας και χαμογελώντας.
Συνάντησα κάτω να κάθεται έναν άντρα καλοντυμένο με ένα κουστούμι κασμίρι που ταίριαζε τέλεια στο αθλητικό σώμα του. Οι παπάδες ντύνονται συνήθως διακριτικά, αυτός όμως ήταν ιδιαίτερα καλοντυμένος. Φορούσε άσπρο πουκάμισο καλο-κολλαρισμένο και μπλε γραβάτα με άσπρα γεωμετρικά σχέδια. Τα παπούτσια του δεν έδειχναν να είχαν φορεθεί πάνω από ένα ή δύο μήνες. Τράβηξαν την προσοχή μου τα λεπτο-υφασμένα γάντια του, και προσπάθησα να θυμηθώ που είχα δει πριν αυτό το είδος τα γάντια. Σαν ήρθα απέναντί του πρόσωπο με πρόσωπο, έχασα σχεδόν τη φωνή μου από έκπληξη. Αναγνώρισα τον κυβερνήτη ενός ιπτάμενου δίσκου... 

********************

Οι άνθρωποι της Γης θα έχουν, με λίγα λόγια, άλλα προβλήματα να λύσουν. Αν δεν μπορέσατε μέχρι τώρα να λύσετε προβλήματα που αφορούν τρία σώματα, θα υπάρξει σύντομα μεγαλύτερη δυσκολία με την είσοδο στο σύστημά μας ενός άλλου Ήλιου. Θα υπάρξουν τέσσερα αντί τρία σώματα, η Γη, οι δύο Ήλιοι και το μαγνητικό κέντρο.
Ερώτηση: Δεν σε καταλαβαίνω. Τι είναι ο άλλος Ήλιος που θα αποτελέσει μέρος του συστήματος μας;
Απάντηση: Αυτό θέλω να σου εξηγήσω. Θα μπει σύντομα στο σύστημά μας ένας άλλος Ήλιος και θα είμαστε αρκετά τυχεροί να έχουμε ένα σύστημα με δύο Ήλιους. Αυτός είναι στην πραγματικότητα ένας από τους λόγους, εκτός από τα χαιρετίσματά μου, για τον οποίο γίνεται αυτή η προειδοποίηση που ήθελα να σου κάνω σχετικά με τους κινδύνους στους οποίους είστε εκτεθειμένοι μετά την έλευση της ατομικής εποχής.
Ερώτηση: Θα ήθελα να μάθω για τους κινδύνους στους οποίους είμαστε εκτεθειμένοι μετά την έλευση της ατομικής εποχής, πες μου όμως πρώτα για αυτόν τον καινούργιο Ήλιο.
Απάντηση: Είναι ένα σώμα τερατωδών διαστάσεων που θα γίνει σύντομα ορατό στην κατεύθυνση του Καρκίνου. Δεν θα εκπέμψει, πάντως, κανένα φως γιατί το φως ενός Ήλιου γίνεται έντονο μόνο όταν μπαίνει σε δευτερεύον μαγνητικό πεδίο όπως το ηλιακό μας σύστημα. Μπαίνοντας σε ένα τέτοιο πεδίο αρχίζει να περιστρέφεται. Παραμορφώνει το διάστημα γύρω του και δημιουργεί ρεύματα που γεννούν την λαμπρότητά του. Αν ήταν φωτεινός από πριν, το φως του θα δημιουργούσε δύναμη απώθησης και θα απέκλινε η πορεία του. Χωρίς φωτεινότητα δέχεται την πίεση του Ήλιου μας.
Η δυναμική φορά όμως που έχει θα του διασφαλίσει την είσοδό του στο σύστημά μας. Θα φανεί στην αρχή σαν κοκκινωπό φως που θα γίνει μετά μπλε. Όταν θα φτάσει στην περιοχή των μεγάλων πλανητικών σωμάτων, θα συναντήσει την απωθητική δύναμη του Ήλιου. Θα έχει όμως τότε στην πίσω πλευρά του το βάρος μεγάλων σωμάτων που θα απωθούν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η απωθητική δύναμη των πλανητών πίσω του, το φως που θα εκπέμπει και η μεγάλη μάζα του θα κάνουν τον σημερινό Ήλιο να κινηθεί πιο μακριά από το μαγνητικό κέντρο του συστήματος μας. Οι δύο Ήλιοι μετά θα σταθεροποιηθούν στις τροχιές τους. Αυτός που θα έχει μεγαλύτερη μάζα και λιγότερο φως θα είναι πιο κοντά στο κέντρο.
Δύο Ήλιοι στο ηλιακό σύστημα θα δημιουργήσουν δύσκολα προβλήματα. Οι τροχιές όλων των πλανητών θα αλλάξουν.
Η είσοδος ενός καινούργιου Ήλιου στο σύστημά μας θα ρίξει τη Γη σε μια άλλη τροχιά μεταξύ του Άρη και του Δία που τώρα κατέχεται από τα πλανητοειδή. Όλες οι πλανητικές τροχιές θα αλλάξουν, θα γίνει αναταραχή, αυτό όμως θα είναι υποφερτό καθώς η απωθητική δύναμη του καινούργιου Ήλιου θα αποκαταστήσει γρήγορα την τάξη.
Όταν ο καινούργιος Ήλιος θα φτάσει την μέγιστη φωτεινότητά του, η Γη θα είναι κιόλας στην διορισμένη της θέση στο σύστημα. Θα υπάρξει σίγουρα μια κάποια αλλαγή στο ζωικό βασίλειο, άλλα η ζωή θα συνεχίσει, κάτω ίσως από καλύτερες συνθήκες από πριν.
Την είσοδο του καινούργιου αυτού σώματος στο σύστημα προείπε ο Νοστράδαμος στο περίφημο έργο του Centuries (Αιώνες), τόμος 2, στίχος 41: «La grande estoile parsept jours bruslera Nuee fera deux soleils apparoir» (Το μεγάλο άστρο θα καίει επτά μέρες και το σύννεφο θα δείξει δύο Ήλιους).
Ο Ερμής θα πάει στην περιοχή που είναι σήμερα μεταξύ της τροχιάς της Αφροδίτης και της Γης. Η Αφροδίτη θα πάει σε μια θέση που είναι σήμερα μεταξύ της τροχιάς της Γης και του Άρη. Η Γη θα υποστεί τις συνέπειες μέχρι που ο καινούργιος Ήλιος θα σταθεροποιηθεί σε οριστική τροχιά. Καθώς θα μεγαλώνει η φωτεινότητα του σώματος αυτού, η πίεση του φωτός αυτού θα κάνει την Σελήνη να βγει από την τροχιά της και να πάει σε μια άλλη, μετατρεπόμενη σε πλανήτη. Με την μετατόπισή της αυτή θα πάρει μαζί της μέρος της αιθέριας μάζας της Γης που θα της προσδώσει, σε ένα μέρος, σταθεροποιημένη κίνηση. Η Γη με την σειρά της, κάτω από την πίεση των δίδυμων Ήλιων, θα κινηθεί στην περιοχή που κατέχεται σήμερα από τους πλανητοειδείς. Θα γίνει με λίγα λόγια, γενική μετατόπιση όλων των σωμάτων που ανήκουν στο σύστημα μας. Ο Πλούτωνας θα εξοβελιστεί από το σύστημα και θα περιπλανιέται στο διάστημα μέχρι που να βρει κάποιον καινούργιο ουρανό.
Ένας από τους δορυφόρους του Άρη θα ωθηθεί έξω από την σημερινή τροχιά του στο διάστημα καθώς είναι, σχετικά πυκνό σώμα, θα υποστεί μάλλον έλξη προς το κέντρο του συστήματος αντί να ωθηθεί προς τα έξω. Η τροχιά του θα είναι τέτοια που θα τον μετατρέψει σε δορυφόρο της Γης. Το κάθε τι θα εξαρτηθεί από την κατεύθυνση του ταξιδιού του όταν θα αποκαταστήσει επαφή με αυτόν τον πλανήτη.
Αν συμβεί να έρθει ενάντια στη φορά περιστροφής της Γης, η σύγκρουση που θα προκληθεί από την επαφή του με το αιθέριο κάλυμμα της Γης, θα τον κάνει κομμάτια. Αν βρεθεί στην κατεύθυνση της περιστροφής της Γης, ο δορυφόρος θα προσκολληθεί τότε στον πλανήτη.
Η Γη δεν θα επηρεαστεί από αυτό γιατί θα την προστατεύσει το αιθέριο κάλυμμα. Μόνο ένας χείμαρρος βράχοι, κατά τους υπολογισμούς μας, θα φτάσει στην επιφάνεια του πλανήτη, στις περιοχές ιδίως της Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής, της Μικράς Ασίας, στα βόρεια της Νότιας Αμερικής και στα νότια της Βόρειας Αμερικής. Μετά από αυτά, θα γίνουν πάλι όλα ομαλά. Θα έχουμε ένα καινούργιο ουρανό να ταξιδεύουμε και θα έχετε μια καινούργια Γη.
Ερώτηση: Πότε θα γίνει αυτό; Στο μακρινό μέλλον;
Απάντηση: Θα γίνει πολύ σύντομα, προς το τέλος αυτού του αιώνα. Η Γη θα αρχίσει την καινούργια χιλιετηρίδα της με μια καινούργια πηγή που θα την φωτίζει. Πολλοί άνθρωποι θα εξαφανιστούν για πάντα από το πρόσωπο της γης. Θα μείνει όμως μια μικρή κοινότητα που ακούει τους νόμους του Θεού και τα σημερινά βάσανα θα τελειώσουν. Θα υπάρξει ειρήνη και αφθονία, δικαιοσύνη και συμπόνια. Οι άδικες ψυχές θα πάρουν την τιμωρία που αξίζουν και οι δίκαιες την ανταμοιβή τους. Πολλοί θα δουν την μέρα αυτή τον θρίαμβο του δικαίου και θα καταλάβουν γιατί ο Θεός δεν τιμώρησε αμέσως τους κακόεργους. Ο Ήλιος που θα έρθει θα λέγεται Ήλιος της Δικαιοσύνης. Η εμφάνισή του στον ουρανό θα είναι το προειδοποιητικό σημείο του ερχομού του Ενός που θα λάμπει περισσότερο ακόμη και από τον Ήλιο.
Ερώτηση: Ποια σχέση έχει με τον αναμενόμενο Ήλιο, ο ερχομός στη Γη των ιπτάμενων δίσκων;
Απάντηση: Μελετούμε όλες τις επιπτώσεις που θα έχει ο ερχομός του. Θα μπορούσαμε, αν το θέλαμε, να στείλουμε εναντίον του με κατάλληλες συσκευές, ηλεκτρομαγνητικά κύματα και να τον διαλύσουμε εμποδίζοντάς τον να μπει στο σύστημά μας. Αυτό θα ισοδυναμούσε όμως με εναντίωσή μας στη θέληση του Θεού και θα αφήναμε να συνεχιστεί εδώ επ' άπειρον η αδικία. Αυτοί που έχουν καθαρή την συνείδησή τους και αισθάνονται καλοί απέναντι στον Δημιουργό τους δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν. Ας έρθει.
Ήρθαμε εδώ με σκοπό να κάνουμε μελέτες αλλά και για να κάνουμε στον άνθρωπο μια απελπισμένη έκκληση να αποφύγει την καταστροφή και να ζήσει ειρηνικά. Η Γη δεν είναι το κέντρο του πλανητικού συστήματος όπως πιστευόταν πριν, άλλα το κέντρο του κακού. Αν θελήσει ο άνθρωπος να αλλάξει τον εαυτό του, ο Δημιουργός θα του δείξει συμπόνια. Αποφύγετε τον πόλεμο, γιατί ο άνθρωπος μπορεί με αυτό να καταστρέψει τον πλανήτη του με τα ίδια του τα χέρια χωρίς την μεσολάβηση των δυνάμεων της φύσης. Δεν είναι δύσκολο να είναι κανείς καλός. Αρκεί να μην κάνει το κακό.
Το υπόλοιπο θα το κάνει ο Θεός.

********************

Ήταν και για εμάς δύσκολο να μάθουμε τα μυστικά του διαστήματος. Εσείς δεν θα έχετε αυτές τις δυσκολίες αν καταπιαστείτε κάποια μέρα με διαστημικά ταξίδια, γιατί σας λέμε από πριν τι εμπόδια θα συναντήσει και ο πιο θαρραλέος ταξιδιώτης. Χρειάζεται μόνο να μας ακούσετε και να πείτε στους επιστήμονές σας στη Γη ότι είναι πολύ πιο φρόνιμο για κάποιον να επωφεληθεί από την πείρα των άλλων παρά να επιδιώξει το ίδιο αποτέλεσμα με τίμημα τη ζωή του.
Το ξέρουμε πώς απειλείτε να μας επιβάλετε την κυριαρχία σας ή και να μας καταστρέψετε ακόμη, αλλά δεν θέλουμε μολαταύτα την καταστροφή σας με αυτόν τον τρόπο. Θα λυπόμασταν, αντίθετα, αν οι άνθρωποι της Γης αποτύχαιναν, όπως λυπούμαστε και για πολλά άλλα πράγματα που κάνουν. Θα προτιμούσαμε να σας δούμε πορθητές του διαστήματος στα ηνία ενός άρματος όλο φωτιά, ή σαν ατρόμητους ναυτικούς αντιμαχόμενους τις πολυκύμαντες θάλασσες του κοσμικού διαστήματος.
Ίσως τότε οι άνθρωποι αντιληφθούν το μεγαλείο των έργων του Θεού που γέμισε πλούτη κάθε γωνιά του Σύμπαντος, και δουν ότι δεν είναι ανάγκη να μάχονται για έδαφος και ζωτικό χώρο. Η διαμάχη για αυτά δείχνει άγνοια της μεγαλοσύνης του Σύμπαντος. Ο άνθρωπος συμπεριφέρεται σαν αγέλη κλεισμένη σε φανταστικό κύκλο και που δεν έχει την εξυπνάδα να κάνει ένα μόνο βήμα για να βρει την Ελευθερία.
Ίσως επίσης οι άνθρωποι να πάψουν να καταστρέφουν ο ένας τον άλλο πολεμώντας για μερικές άθλιες πετρελαιοπηγές που δεν αξίζουν παραπάνω από ότι οι τρύπες στη γη. Αν χρειάζονται ενέργεια, το διάστημα τους τις στέλνει από παντού με τη μορφή κοσμικών ακτίνων. Είναι σαν να πέθαιναν από δίψα ενώ έπλεαν στον Αμαζόνιο. Θα τους αρκούσε να πάρουν με έναν κάδο όσο νερό και όσες φορές ήθελαν.
Αν σταματήσουν να κάνουν πολέμους και ζουν σαν λογικά όντα, θα μπορούσαμε να τους δείξουμε πώς να ελέγξουν και να χρησιμοποιήσουν την ενέργεια, είτε αυτή είναι ηλιακή, ατομική, μαγνητική είτε κοσμική. Αν μάθουν να γίνουν ειρηνικοί και σπλαχνικοί, οι μεγαλύτεροι αδελφοί τους στο ηλιακό σύστημα θα τους δείξουν πώς να μετατρέψουν αυτή τη Γη σε Κήπο της Εδέμ.
Μην πιστεύεις ότι ο Θεός έκανε τον κόσμο κακό. Η επιθυμία Του είναι να γίνουν όλοι ευτυχισμένοι. Κανενός τα βάσανα δεν του φέρνουν οποιαδήποτε ικανοποίηση. Ο πόνος, σωματικός ή ψυχικός, και οι δυσκολίες γενικά δεν βοηθούν κανέναν, αλλά δείχνουν μόνο πόσο ανερμάτιστα έγιναν σήμερα τα αισθήματα. Αν κάτι φέρνει πόνο, είναι το πνεύμα παραίτησης και η βλασφημία εναντίον Εκείνου που μας δίνει συνέχεια τις ευλογίες Του. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την αθλιότητα και την καταπίεση στην οποία βρίσκεται.
Αν αλλάξει ο άνθρωπος την καρδιά του και αποφασίσει να γίνει καλός και φιλεύσπλαχνος, θα βρει αμέσως στο πλευρό του αμέτρητους αδελφούς για να τον βοηθήσουν, για να μην αναφέρω την βοήθεια και την χαρά που θα έχει από τα Ύψη.
Να είσαι βέβαιος ότι ο Πατέρας είναι πιο πρόθυμος να δώσει παρά ο γιός να ζητήσει.
Αν διηγηθείς μια μέρα σε άλλους αυτά που σου λέω, πες τους ότι εγώ προσωπικά, σου δίνω την υπόσχεση, στο όνομα των κατοίκων του πλανήτη μου, να έρθω μαζί με χιλιάδες άλλους για να δώσω υλική και ηθική βοήθεια, στην περίπτωση που μια χώρα του κόσμου αποφασίσει να εγκαταλείψει την πολιτική της καταστροφής και του πολέμου.
Ακόμη και αν αυτό γίνει από έναν μόνο άνθρωπο αντί από μια χώρα, θα έρθουμε για αυτόν τον άνθρωπο. Να είσαι σίγουρος πώς δεν θα πάθει τίποτε και ούτε μια τρίχα στο κεφάλι του δεν θα χάνονταν. Δεν θα στηριχτούμε μόνο στις δυνάμεις μας, αλλά σε όλη την δύναμη του Σύμπαντος που υποστηρίζει πάντα τις προσπάθειες εκείνων που βρίσκονται στον σωστό δρόμο.
Την στιγμή αυτή οι Μεγάλες Δυνάμεις της Γης ετοιμάζονται να κάνουν πόλεμο. Σε λίγα χρόνια θα τραβήξουν τα ξίφη τους προκαλώντας ολοκαύτωμα προς τιμήν του θεού τους Μολώχ, και πλήθος θυμάτων θα πέσει στα χέρια των ιδιοτελών συμφερόντων μερικών ισχυρών που δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα για να πετύχουν τους στόχους τους, ακόμη και με τίμημα τη ζωή πολλών ανθρώπων.
Η τυφλότητα του ανθρώπου είναι τρομερή. Διδάσκει την ειρήνη αλλά καταστρέφει τη Γη. Μιλά για αγάπη και κάνει πράξεις μίσους. Πιστεύει στην πρόοδο αλλά παραγνωρίζει τα λεπτότερα αισθήματα και γίνεται χειρότερος από τα θηρία.
Παρακολουθούμε το μακελειό στη Γη εδώ και αρκετό καιρό και ελπίζαμε ότι ο άνθρωπος θα μπορούσε μια μέρα να καταλάβει το έργο του Θεού και να μετανοήσει. Περιμέναμε να γίνει αυτή η μεταμόρφωση, αλλά μάταια. Όσο όμως άκαρπες και αν μείνουν οι προσπάθειες μας, ήρθαμε να σας παρουσιαστούμε και να προσφέρουμε βοήθεια. Το κάνουμε υπακούοντας σε μια εντολή και είναι χαρούμενη η καρδιά μας που τείνουμε χέρι βοήθειας σε άλλους.
Θα απορείς γιατί αποκαλύπτω όλα όσα ξέρουμε, χωρίς περιορισμούς. Το κάνω γιατί θέλουμε να μοιραστούμε αυτό που έχουμε με αυτούς που δεν το έχουν. Είναι σαν το χάπι που δίνουμε στο παιδί και που αν είναι πικρό το ζαχαρώνουμε.
Ενώ σας εξηγούμε τα επιστημονικά προβλήματα, σας κάνουμε ταυτόχρονα απελπισμένη έκκληση να ενωθείτε στο μεγάλο Χριστιανικό δόγμα της αδελφοσύνης και να παραιτηθείτε από τους πολέμους.
Είναι μια ένδειξη ότι είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας χωρίς να σας ζητούμε τίποτε άλλο εκτός από το δικαίωμα να αποκαλούμαστε φίλοι. Δεν ενδιαφερόμαστε για τις πρώτες ύλες σας γιατί μπορούμε να πάρουμε ότι θέλουμε με μετασχηματιστική διαδικασία. Θα θέλαμε να βλέπουμε τη Γη και τις πόλεις σας να ζούμε μαζί σας και να απολαμβάνουμε την συντροφιά σας. Αν βιαζόμασταν πολύ για να κατεβούμε κάτω, θα σας χαιρετούσαμε με ένα φιλικό πέταγμα. Θα μπορούσατε να έρθετε σε εμάς και να ζήσετε στον κόσμο μας χρησιμοποιώντας ό,τι έχουμε, γιατί στην κοινωνία μας όλα τα αγαθά είναι κοινά. Το μόνο νόμισμα που κυκλοφορεί σε εμάς είναι η αδελφοσύνη. Δεν παζαρεύουμε όσα μας έδωσε δωρεάν ο Θεός, αλλά ζητάμε μια θέση από την οποία να μπορούμε να δώσουμε.
Σας δίνουμε το χέρι και δεν θα θέλαμε να απορριφθεί η προσφορά μας αλλά να ελπίζουμε πώς θα πάμε πίσω με την δική σας θερμή φιλία. Δεν περιμένουμε πάντως, να έχετε για μας πιο αδελφικά αισθήματα από όσο έχετε για τους συνανθρώπους σας στη Γη. Θα μας ήταν αρκετό να βρίσκαμε στην καρδιά σας μια μικρή γωνιά αγάπης για τα άλλα πλάσματα σαν και εσάς.
Αν νέοι πόλεμοι σας φέρουν αθλιότητα, να μας το πείτε και θα σας βοηθήσουμε. Με λυπεί πάντως όταν βλέπω ότι γίνονται πόλεμοι ενάντια στην θέληση των περισσοτέρων ανθρώπων, γιατί οι φτωχοί άνθρωποι δεν πολεμούν εύκολα.
Η μεγάλη σφαγή έγινε χαρακτηριστικό των πλουσίων και των δυνατών, αυτών που δεν έχουν ανάγκη από βοήθεια και που αποκηρύσσουν τον Θεό γιατί δεν βλέπουν την ανάγκη της Θείας Παρουσίας στη ζωή τους. Η αφθονία τους τύφλωσε, η πολυφαγία τους θόλωσε το πνεύμα. Η διαμάχη είναι το γέννημα εγωισμού. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι πολεμούν για αρχές γιατί ένας άνθρωπος με αρχές δεν πολεμά. Οι μεγάλες αρχές που οδήγησαν τη ζωή πολλών ανθρώπων στη Γη και που οδηγούν τη ζωή σε άλλους κόσμους, είναι η Αγάπη του Θεού και του πλησίον.

********************

Ήθελα να σου υπενθυμίσω ένα πράγμα. Μην δίνεις μεγάλη σημασία στα επιστημονικά θέματα που συζητήσαμε.
Η επιστήμη είναι απλώς ένα μέσον για να μας παρέχει ορισμένες διευκολύνσεις και να μας διδάσκει πώς να χρησιμοποιούμε τις δυνάμεις της φύσης. Ζήτα περισσότερο εκείνη την επιστήμη που θα φέρει ευτυχία σε όλους και ζήτα πάνω από όλα τον Θεό γιατί Αυτός είναι το μόνο νόημα στο Σύμπαν. Η αληθινή επιστήμη είναι η Αγάπη. Τι θα κερδίσει ο άνθρωπος αν ξέρει όλα τα μυστικά του κόσμου και χάσει όμως την ψυχή του; Η επιστήμη είναι σαν τον νόμο που είναι ευεργετικός όταν εγγυάται τα δικαιώματα του ανθρώπου, τον προστατεύει, του δίνει καταφύγιο, τον υπηρετεί. Αν χάσει τον προστατευτικό χαρακτήρα του και γίνει καταπιεστικός, χρειάζεται τότε να καταργηθεί και να αντικατασταθεί από άλλον.
Τέτοιοι νόμοι δεν είναι δυνατόν και δεν πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Είναι σαν το άλας που είπε ο Χριστός: “Αν το άλας χαλάσει με τι θα αλατισθεί; Δεν αξίζει τότε παρά να πεταχτεί έξω και να καταπατάται από τους ανθρώπους”.
Η επιστήμη είναι για να εξασφαλίζει στον άνθρωπο καλύτερη ζωή και αφθονία κάθε είδους. Αν πάψει όμως να είναι δώρο του Θεού και γίνει πηγή καταστροφής του ανθρώπινου γένους, πρέπει τότε να παραμεριστεί. Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς επιστήμη, απολαμβάνοντας όλα τα αγαθά που προσφέρει η φύση. Χωρίς όμως συμπάθεια στον συνάνθρωπο και σεβασμό για την ζωή των άλλων, η ζωή στη Γη θα καταστραφεί αναπόφευκτα. Ο Θεός δεν καταστρέφει κανέναν.
Ο άνθρωπος όμως θα μπορούσε με τη βοήθεια της επιστήμης να καταστρέψει τον εαυτό του και τους πλησίον του.
Μην ζητάς την σωτηρία της ψυχής σου μέσω της επιστήμης. Αν ήταν μέσο πνευματικής διαβάθμισης, οι άνθρωποι θα είχαν φτάσει μέχρι τώρα στην κόλαση, με την ψεύτικη αυτή βάση της. Η κατοχή επιστημονικών γνώσεων δεν έχει σημασία. Χωρίς αυτή θα μπορούσαν πολλοί να διάγουν πνευματική ζωή. Θα μπορούσαν όμως και εκατομμύρια να βρουν συμφορά με αυτή. Τι αξία έχει η επιστήμη που χρησιμοποιεί έναν ολόκληρο λαό σαν πειραματόζωο, σκοτώνοντας χιλιάδες, καταστρέφοντας αθώους και φέρνοντας το πένθος στις Γιαπωνέζικες εκείνες πόλεις που έγιναν ορόσημα στο δρόμο της καταστροφής.
Δεν έχει καμιά αξία. Όλοι εμείς που ταξιδεύουμε στο διάστημα, άνθρωποι από διαφορετικούς πλανήτες, συγκινούμαστε όταν βλέπουμε τις πόλεις αυτές. Δεν σταματούμε να επαναλαμβάνουμε ότι εδώ δόθηκε το πρώτο χτύπημα της ωμής βίας εναντίον της Γης και των κατοίκων της. Εδώ βρίσκονται τα μονοπάτια που οδηγούν στον Αρμαγεδδώνα.
Εδώ οι Χριστιανικοί λαοί σταυρώνουν πάλι τον Χριστό και αναγορεύουν το θηρίο σε κυρίαρχο της Γης.
Είναι κρίμα που οι άνθρωποι δεν έχουν επαρκείς επιστημονικές γνώσεις για να κυριαρχήσουν κάθε φύση και να μην είναι τόσο φτωχοί όσο είναι τώρα. Μιας και η επιστήμη κατάντησε για αυτούς να είναι τόσο μεγάλο κακό, είναι καλύτερο να ζουν χωρίς αυτήν. Έτσι θα ζήσουν τουλάχιστον. Είναι προτιμότερο να ζουν σε άγνοια και να αφήνουν τους άλλους να ζουν, παρά να πνιγούν όλοι από άγνοια και ανεπαρκή γνώση.
Λατρεύουν κατά τρόπο μάταιο τον Χριστό. Αυτό που επιθυμεί όμως Αυτός είναι μόνο να αγαπά ο ένας τον άλλο.
Ο άνθρωπος δεν πρέπει να προσεύχεται τόσο πολύ με ωραίες λέξεις. Ο Θεός δεν συγκινείται με την ρητορεία. Θα πρέπει επομένως να κάνουν την ίδια τη ζωή τους και την αγάπη προς τον πλησίον μόνιμη προσευχή.
Υπάρχει ακόμη καιρός για την σωτηρία του κόσμου. Δίνεται πάντα η ευκαιρία σε αυτόν που μετανοεί. Δεν υπάρχει εγκληματίας που να μην μπορεί να τύχει συγνώμης. Αν το έγκλημα είναι μεγάλο, μεγαλύτερη είναι ακόμη η Αγάπη του Θεού. Αν χρειαζόταν χρόνο ο άνθρωπος για να συγχωρεθεί, ο Θεός θα μπορούσε να κάνει ένα κλάσμα του δευτερολέπτου αιωνιότητα.
Οι θεϊκές πράξεις δεν υπόκεινται στο χρόνο και το χώρο. Αυτός είναι ο λόγος που μερικοί εγκληματίες γίνονται, σε μια στιγμή μετάνοιας, άγιοι και μάρτυρες. Εγκατέλειψαν σε μια στιγμή το κακό με όλη τη δύναμη της καρδιάς τους και η στιγμιαία τους αυτή μετάνοια έγινε με θεία βοήθεια παντοτινή. Αν ενδιαφέρεται ο Θεός τόσο πολύ για μια μόνη ψυχή, είναι δυνατόν να μην ενδιαφέρεται για ολόκληρη την ανθρωπότητα; Πρόσεξε περισσότερο, επομένως, τα πνευματικά πράγματα και χρησιμοποίησε την επιστήμη σαν μέσο για την εξήγησή τους.
Ξέρω ότι θα αρνηθείς να πεις σε άλλους για την συνάντηση που είχαμε. Θα το κάνεις όμως μια μέρα εξαναγκαζόμενος από τις περιστάσεις. Μην φανταστείς όμως ότι όταν θα το κάνεις οι άλλοι θα δώσουν πολλή προσοχή. Μίλησαν πολλοί και δεν έφεραν κανένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Η μόνη ανταμοιβή που πρέπει να περιμένεις είναι αυτό που θα έχεις στην καρδιά και που δεν θα μπορεί κανένας να σου το πάρει. Μπορεί όμως να υπάρξει κάποιος άγνωστος σε σένα για τον οποίο η δουλειά σου θα έχει μεγάλη αξία.
Κατευόδιο τώρα! Θα πάρω μαζί μου μερικά βιβλία για να μελετήσω λίγο παραπάνω την γήινη επιστήμη. Όταν θα γυρίσω θα κάνω ότι μπορώ να σου φέρω κάτι γραπτό για την επιστήμη μας και την ηθική μας. Μέχρι τότε θα είμαστε μαζί νοερά.
— Αν υποθέσουμε ότι δεν θα είμαι εδώ όταν θα γυρίσεις; ρώτησα.
— Θα ήταν ίσως καλύτερα να μην ήσουν εδώ γιατί θα μας ήταν κάπως πιο εύκολο να αποκαταστήσουμε επαφή. Μην φύγεις όμως πριν πεις στους φίλους σου ότι η ζωή εκτείνεται πέρα από το άπειρο του διαστήματος από σφαίρα σε σφαίρα και από κόσμο σε κόσμο και ότι πέρα από τον θάνατο υπάρχει ελπίδα και παρηγοριά. Πες τους ότι οπουδήποτε υπάρχει πνεύμα, ο Θεός του ετοίμασε φορέα. Οι κύκνοι στη ζωή είναι βουβοί αλλά δεν φεύγουν πριν τραγουδήσουν.
Μου έδωσε το χέρι και έφυγε. Θα ήθελα να τον ακολουθήσω μέχρι το μέρος που θα ανέβαινε στον ιπτάμενο δίσκο του, αλλά μου είπε:
— Γιατί με ακολουθείς; Μην έρχεσαι μαζί μου. Ο ιπτάμενος δίσκος μου είναι εδώ κοντά και δεν θα σου ήταν ευχάριστο να δεις μέσα σε ποιες συνθήκες φεύγω. Θα σου έφερνε κλονισμό. Υπάρχει πάντα μια στιγμή αποχωρισμού. Ο Θεός μαζί σου.
Τον είδα να εξαφανίζεται στη γωνία. Ήθελα πολύ να τον ακολουθήσω με κάθε τρόπο. Σκέφτηκα όμως πώς θα ήταν ανάγωγο απέναντι σε κάποιον που μου έδειξε τόση φιλικότητα.

Dino Kraspedon: Η επαφή μου με τον Καπετάνιο Ιπτάμενου Δίσκου (Αποσπάσματα)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το Πέταγμα του Φτερωτού Φιδιού

Το Παράδοξο της Απεριόριστης Προόδου της Επιστήμης